Skulderbladet – vi står skulder ved skulder

Skulder

Skulder

Politiske partier og det individuelle liv

Overgangen mellem hvert menneskes individuelle liv og forholdet til fællesskabet er også overgangen mellem den individuelle, frihedsorienterede politiske grundindstilling og den solidarisk-demokratiske på den anden. Hvor den traditionelle opfattelse er, at de to grundindstillinger udelukker hinanden, står Retspartiet fast på, at foreningsmængden er demokratibevægelsens inderste væsen. På den ene side skal hvert menneske fra fødsel til grav kunne udfolde sig. På den anden side lever vi i et fællesskab. Vi er ikke fnug, men mennesker, der livet igennem lever i fællesskaber: familien er et af dem, samfundet et andet. Magten i systemerne skal ikke smadre folks liv.

Det gode demokrati måles på, hvordan de svageste har det.

For Restpartiet er meningen, at vi står skulder ved skulder – måske især for sammenfundets svageste.

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *